Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

8+1 Συμβουλές για μια επιτυχημένη εξεταστική.


Εξεταστική! Ακούγεται εφιαλτική λέξη ειδικά για αυτούς τους φοιτητές απο μάς που δεν είναι μαθημένοι σε αυτό το , πως λέγεται ; Α ! Διάβασμα ! Είναι δεδομένο λοιπόν πως καθ'όλη τη διάρκεια του εξαμήνου δεν διάβαζες , τουλάχιστον τακτικά και οργανωμένα! Έτσι αμα δεν είσαι ...



τελείως ρέμπελος και δεινόσαυρος της σχολής σου ,  κάθεσαι και διαβάζεις τουλάχιστον τώρα που ήρθε η εξεταστική σου.
Μην πάς έτσι όμως σαν το πρόβατο επί σφαγεί. Υπάρχουν μερικά κόλπα , μερικά "μυστικά του επαγγέλματος" αλλά και "don't 's" να ακολουθήσεις.

  1. Πάρτο απόφαση! Είναι 2 - 3 βδομάδες που θα διαβάζεις. Πάρε λίγο χρόνο να το συνειδητοποιήσεις ,σκέψου λίγο ήρεμα και που θα πάει ... θα σου έρθει.
  2. Οργανώσου! Συμμάζεψε το χώρο στον οποίο θα διαβάσεις και θα είσαι σε επαφή καθώς διαβάζεις. Το αχούρι και η βρωμιά αποσυντονίζουν τη σκέψη σου. Το γραφείο σου πρέπει να είναι τσίλικο και πάνω να βρίσκεται μόνο αυτό που μελετάς εκείνη τη στιγμή. 
  3. Κανόνισε ποιά ώρα σε βολεύει. Άλλοι διαβάζουν πρωί , κάτι που προτείνεται και άλλοι μαύρα μεσάνυχτα ! Εσυ ξέρεις πότε λειτουργείς καλύτερα.
  4. Κλείσε τηλέφωνα , facebook , hatebook , msn και όλα τα άλλα που χρησιμοποιείς όλη μέρα! Τώρα η δουλειά γίνεται απο σένα και κανένας δε θα κάνει Like αμα μάθεις μια παράγραφο. Ούτε νοιάζει κανέναν το "diavazw :(..." που θα αναρτήσεις! 
  5. Βάλε μουσικούλα! Προσπάθησε να μη βάλεις το live του Γονίδη αλλά κάτι μονότονο και κατα προτίμηση χωρίς μπλα-μπλα... Προτείνεται Deep House και Trance...Σε βάζει σε ένα ρυθμό και πνίγει την ενοχλητική σιωπή και τους άκυρους ήχους (βλ. Ηλεκτρική σκούπα , κομπρεσέρ στο γιαπί απέναντι κτλ.)
  6. Μήν ψάχνεις αφορμή να σταματήσεις. "Οπ ! Ξέχασα να πάρω τροφή για τo Χάμστερ" και το απόθεμα τελειώνει σε δύο μήνες. Άραξε , θα το συνηθίσεις.
  7. Πάνε και για κανα καφέ. Ντάξει μη τρελλαίνεσαι.Μια βόλτα χαλαρά δεν κάνει κακό αρκεί  να μην το παρακάνεις. Καλό είναι και οι άλλοι στην βόλτα να είναι φοιτητές για να μή σε παρασύρουν (λέμε τώρα).
  8. Πίνε και κανα καφέ. Πρέπει να είσαι σε εγρήγορση αλλά απόφυγε τον φραπέ. Γαλλικός είναι η καλύτερη λύση εάν φυσικά δεν έχεις μηχανή του espresso. Μετά τις 8 το απόγευμα μην πίνεις , δε θα κοιμάσαι , που μας φέρνει στο 9:
  9. Κοιμίσου καλά . Μην ξενυχτάς μια φορά για Lost , Prison Break κτλ .Στο σκληρό δισκο σου είναι δε φεύγουν. Ξύπνα τουλάχιστον πριν τελειώσει ο Αυτιάς , αλλιώς θα είσαι Zombie όλη μέρα. Εκμεταλλεύσου τη μέρα.

    Είδες ; Τελικά δεν πονάει. Δες το και σαν νέα εμπειρία , γιατί δε σε κόβω να το 'χεις ξανακάνει. Μετά απο ένα μήνα θα δείς τους κόπους σου να ανταμείβονται με τα δεκάρια να σκάνε ένα - ένα. Βέβαια και πεντάρια να είναι δε θα πείς όχι. Άντε και καλή επιτυχία!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ!!




    kala-ta-les.blogspot.com

    1 σχόλιο:

    1. Μην διαβάσεις τα παραπάνω γιατί συνειδητοποιείς πράγματα που τα ήξερες και απλά χάνεις χρόνο hahaha

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ